8 Ağustos 2014 Cuma

Alacakaranlık Ltd. Şti.

"Ya sevdiğiniz işi yapın ya da yaptığınız işi sevin."
Oldu paşam.
Ne sevdiğim işi yapabiliyorum, ne de yaptığım işten zerre tat alabiliyorum, n'apıcaz?
Ferrari'yi mi satıcaz? :)

Bununla beraber, Ford oto yedek parça sektörü züğürt tesellisi kıvamında damak okşayan lezzetler de barındırmıyor değil sevgili arkadaşlar.
En eğlencelisi ise camiadaki Twilight Zone atmosferi; "akıl almaz" olaylar ve kişilerin bunlara getirdiği doğa üstü yorumlar.

Güncel bir örnek...
Bugünlerde yaz ayları için pek alışık olmadığımız derecede nasibimizi aldık ya yağmurdan, fırtınadan?
Bu konuda hafta başından beri piyasamızın duayenlerinden dinlediğim üç yorum:

1) Kuraklık ve su sıkıntısı hakkında medyada birçok haber yer aldı. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kan kaybetmek istemeyen Recep Tayyip Erdoğan yine hinliğini gösterdi ve kuraklık söylentisinin önünü almak için yağmur bombası attırdı. Ama kendi imajını korumak isterken doğanın dengesini bozdu. Zaten bir sürü de ağaç kesiyor pis!

2) Asıl yağmur bombasını attıran dış mihraklar. Büyük ihtimal İsrail. Hatta belki de Ekmeleddin İhsanoğlu! Maksat ortalığı sel götürsün, insanlar perişan olsun, böylece bir şehrin altyapısını ıslah edemeyen adam koskoca devlete cumhurluk mu edecek diye seçmenler şüpheye düşsün.

3) Cemaate çok fazla yüklenildiği için İstanbul'a beddua okundu, büyü yapıldı. O da değilse Allah bu olan bitenden razı gelmediği için gazabını gönderdi.

Öyle de sarsılmaz bir kararlılık var ki bu saptamaların dile getiriliş tarzında, sanki birilerinin bi tarafından uydurulmuş değil de CERN laboratuvarlarında seneler süren deney ve tahlillerin neticesi olarak sunulmuş.
Öyle net, öyle kuşkusuz.

Şimdi bi düşünün...
Eğer herkes ilkokulda öğrendiği buharlaşmayı, yoğunlaşmayı, hava katmanlarını vesaireyi yetişkinliğinde de hatırlasa ve doğa olaylarını bu bilgiler ışığında yorumlasa hayat çok sıradan olmaz mıydı?

Yani en azından ben patlardım sıkıntıdan.
Oto yedek parça sektörünün gayri safi milli hasılaya katkısı da zarar görebilirdi bundan.
Thomas Gray'in şiirinde "Where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise" demesi boşuna değildir aslında.
Bilgisizlik, mutluluktur... en azından Ford piyasasında ;)


1 yorum:

  1. Ammaaan, her piyasa da bilgisizlik, mutluluktur be paşam.
    Ellerine sağlık.

    Daralmış anne

    YanıtlaSil